BFOTO
BFOTO

De Liefkenshoekspoorverbinding: bouwverslag van 28-10-2012

De werken aan de Liefkenshoekspoorverbinding gaan in sneltempo voort. Binnen enkele weken begint men immers met de aanleg van de sporen, en tegen dan moeten alle voorbereidende werkzaamheden (bovenleidingspalen, seinpalen, ballast,...) zeker klaar zijn!
Ook de Liefkenshoekspoortunnel zelf is ondertussen quasi volledig afgewerkt, op de sporen na uiteraard.

1

In september werd er gedurende enkele weekends hard gewerkt door Tuc-rail om de aansluitwissels naar de liefkenshoekspoorverbinding te plaatsen.
Links zie je trouwens een hoop langgelaste rails van 300 meter liggen. Zeer binnenkort kan er hier over gereden worden!
Ook op rechteroever is Tuc-Rail bezig met het plaatsen van aansluitwissels naar deze verbinding. Alleen heeft men daar een pak meer werk omdat men moet aftakken van de geëlektrificeerde lijn 11. Dit heeft tot gevolg dat men daar de bestaande sporen en bovenleidingen grondig dient aan te passen vooraleer de wissels geplaatst kunnen worden.  


2

De langgelaste rails worden langs het tracé geplaatst om binnenkort gebruikt te worden voor de spoorbouwers. Op de achtergrond zie je enkele hopen ballast liggen, deze ballast wordt al over het tracé gespreid vooraleer de sporen geplaats worden.
Net als de grote keien in de ondergrond wordt ook deze ballast aangeleverd per schip. Locobouw huurt immers een loskaai in de waaslandhaven die op minder dan 50 meter van de verbinding ligt.


3

Langs de expressweg is de ballast al mooi verspreid over de bedding. Na meer dan 4 jaar werken begint de werf écht op een spoorlijn te lijken.

Het is verboden om de foto's van deze pagina te publiceren zonder toestemming van de rechthebbende